שמפנייה הרמונית, פירותית ומרשימהלא כל יין מבעבע הוא שמפנייה. רק יין מבעבע המיוצר בחבל שמפיין שבצפון צרפת, המוגן בחוקים אדוקים- בינהם זני הענבים המותרים לשימוש, שיטת העשיה המסורתית וזמן היישון על השמרים. לרוב, בתום התסיסה הראשונה מוסיפים ליין סוכר ושמרים, לתסיסה שנייה ארוכה ואיטית. היין דורש בתהליך מוקפד של טלטול עדין לאורך זמן, בסופו מחלצים את השמרים לקבלת יין מבעבע אלגנטי ומורכב.
האלמנה לואיז פומרי הייתה מחלוצות הסגנון היבש בשמפיין, בתקופה בה הביקוש היה למתוק, וכן ממשיכי דרכה- מהבתים הראשונים לייצר שמפנייה ורודה, ליישן במנהרות גיר עמוקות וכן לייצר שמפנייה כשרה. בועות קטנות, ארומות של פירות צהובים ונגיעות דבש. הרמונית, פירותית ומרשימה. זהו מבעבע מאוזן ונגיש, בועות קטנות ועדינות. ארומות של פירות צהובים ונגיעות דבש