לא כל יין מבעבע הוא שמפנייה. רק יין מבעבע המיוצר בחבל שמפיין שבצפון צרפת, המוגן בחוקים אדוקים- בינהם זני הענבים המותרים לשימוש, שיטת העשיה המסורתית וזמן היישון על השמרים. לרוב, בתום התסיסה הראשונה מוסיפים ליין סוכר ושמרים, לתסיסה שנייה ארוכה ואיטית. היין דורש בתהליך מוקפד של טלטול עדין לאורך זמן, בסופו מחלצים את השמרים לקבלת יין מבעבע אלגנטי ומורכב.
מואט ושנדו הוא בית השמפניה הגדול בעולם. נוסד בשנת 1743, ונשתה ע"י אנשי המאה של התקופה כנפוליאון והמרקיזה דה פומפדור. אלו ורבים נוספים התאהבו בשמפניה ותרמו למעמדה. זוהי שמפנייה נועזת הקוראת תיגר על כל הקלאסיקות- מתוקה, מרוכזת ולראשונה בעולם מתבקשת להישתות קרה ואפילו על קרח. המלצת הגשה: תותים טריים בהחלט יתרמו לאווירה