לא כל יין מבעבע הוא שמפנייה. רק יין מבעבע המיוצר בחבל שמפיין שבצפון צרפת, המוגן בחוקים אדוקים- בינהם זני הענבים המותרים לשימוש, שיטת העשיה המסורתית וזמן היישון על השמרים. לרוב, בתום התסיסה הראשונה מוסיפים ליין סוכר ושמרים, לתסיסה שנייה ארוכה ואיטית. היין דורש בתהליך מוקפד של טלטול עדין לאורך זמן, בסופו מחלצים את השמרים לקבלת יין מבעבע אלגנטי ומורכב. מואט ושנדו הוא בית השמפניה הגדול בעולם. נוסד בשנת 1743, ונשתה ע"י אנשי המאה של התקופה כנפוליאון והמרקיזה דה פומפדור. אלו ורבים נוספים התאהבו בשמפניה ותרמו למעמדה. זוהי שמפניית הדגל הגבוהה של הבית המוערך, המכונה על שם הנזיר הבנדיקטיני דום פריניון שתרם רבות לפיתוח המשקה. נעשית רק בבצירים גדולים ויחודיים. גרסה ורודה עשויה ענבי פינו נואר, התבגרה במרתפים במשך 12 שנים וכעת מחכה ללוות אירוע מיוחד ובלתי נשכח. בוקה עשיר של פרחים ופירות בשלים, תבלינים חמים וקקאו. רמזים קלים לעשן משכר. הפה משיי, קרמי ועשיר. אחת במינה