בורדו הוא אחד מאזורי היין החשובים בצרפת והמוכרים והמוערכים בעולם. ממוקם סמוך לחוף האטלנטי של צרפת ונהר הז'ירונד, המהווים השפעה אקלימית ותרבותית במונחים של מסחר והפצה. נהוג לחלק את האזור משני צדי הנהר- הגדה הימנית, עם תתי־אזורים יוקרתיים כמו סנט אמיליון ופומרול, יאופיין בדרך כלל ביינות מבוססי מרלו, בעוד בגדה השמאלית קברנה־סוביניון הוא הדומיננטי והכפרים ה"נחשבים" (פויאק, מרגו, סן־ג'וליאן וסן אסטף) ממוקמים בחלקה הצפוני, המכונה ה"מדוק". ישנם ענבים נוספים באזור, אדומים בעיקר, ולבנים שמייצרים יינות לבנים וקינוח נדירים.
פסאק ליונאן הוא אזור יין מהגדה השמאלית לנהר. עד שנת 1987 נחשב כחלק מגראב, אולם כיום עומד בפני עצמו עבור יינותיו האיכותיים והנחשבים. לרוב היינות יהיו מבוססי קברנה סוביניון וקברנה פרנק. הכרמים הצפוניים נושקים לשוליה הדרומיים של העיר בורדו ואילו הכרמים הדרומיים ביערות אורנים. ארבעת היקבים המובילים באזור הם: הו בריון, לה מייסון הו בריון, לאביל הו בריון ופאפ קלמנט.
הודות ל55 דונמים של כרמים מעולים על אדמות החצץ המאפיינות את האזור, סמית הו לאפיט מכונה לעתים קרובות בתרגום חופשי "ארכיטייפ החצץ". ההיסטוריה של האחוזה חוזרת למסעות הצלב ולנווט סקוטי אחד, ג'ורג' סמית', שהפך לבעלים של האחוזה במאה ה -18. מאתיים שנה לאחר מכן רכשו את האחוזה בני הזוג קתיארד, בנו מרתפים תת קרקעיים וחזרו לשיטות גידול מסורתיות נקיות מכימיקלים. זהו בלנד מבוסס קברנה סוביניון וזנים בורדולזיים. אף שחור-דובדבן ושוקולד מריר מוביל לחך עשיר ומרוכז, שבו הפרי משתלט בקלות על הטאנינים העזים והיבשים. אלה הם שמניעים הכל לאורכו עד הגימור האסרטיבי והמעט אדמתי. היין זכה לניקוד גבוה במיוחד אצל מבקרי היין הגדולים ביותר.