בורדו הוא אחד מאזורי היין החשובים בצרפת והמוכרים והמוערכים בעולם. ממוקם סמוך לחוף האטלנטי של צרפת ונהר הז'ירונד, המהווים השפעה אקלימית ותרבותית במונחים של מסחר והפצה. נהוג לחלק את האזור משני צדי הנהר- הגדה הימנית, עם תתי־אזורים יוקרתיים כמו סנט אמיליון ופומרול, יאופיין בדרך כלל ביינות מבוססי מרלו, בעוד בגדה השמאלית קברנה־סוביניון הוא הדומיננטי והכפרים ה"נחשבים" (פויאק, מרגו, סן־ג'וליאן וסן אסטף) ממוקמים בחלקה הצפוני, המכונה ה"מדוק". ישנם ענבים נוספים באזור, אדומים בעיקר, ולבנים שמייצרים יינות לבנים וקינוח נדירים.
אזור סנט אסטף הוא הצפוני מבין ארבעת האזורים החשובים של המדוק מגדה השמאלית של הנהר. האקלים באזור הוא הקריר ביותר מביניהן. הקרקע בסנט אסטף יחסית כבדה והחמר בקרקע מאופיין בניקוז אטי המאפשר שימור של לחות וחום גם בתקופות של יובש כמו בבצירים החמים של 1990 או 2003. באזור אין יקב ברמה הראשונה של הגרנד קרו קלאסה על פי הדירוג משנת 1855 אולם יש מספר יקבים שאיכותם גבוהה במיוחד ומתקרבת לעתים ליינות הגדולים, ביניהם שאטו מונרוז.
שאטו מונרוז הייתה בבעלות ז'אן לואי שארמול בין השנים 1962 עד 2006, אז נמכרה למרטין ואוליבייה בויגס. ממוקם במזרח האזור צפונית לכפר מרבוז, על גבעת חצץ במרחק 800 מטרים בלבד משפך נהר הג'ירונד. קרבת הנחל מבטיחה מיקרו אקלים המגן מפני כפור. יינותיהם בעלי פוטנציאל ההתיישנות הגבוה ביותר בסנט אסטף. בלנד מבוסס קברנה סוביניון וזנים בורדולזיים. זהו יין מורכב להפליא המביס את הבציר האכזרי שזכה לברד בקיץ ובאביב ויבולו הופחת ב30%. טאנינים בשלים ועדינים, מינרליות, חיות וארומה פרחונית יפה.