שאטו דה בוקסטל 2013 עמק הרון הוא תוצאה של התנגשות גיאולוגית בין הרי המאסיף סנטרל לבין הרי האלפים, שיצרה עמק אשר הוצף על ידי הים התיכון. כיום נהוג מסורתית לחלק את עמק הרון לשני אזורים עיקריים: הצפוני והדרומי. אלו מחולקים ל18 אפלסיונים, כשבכל אפלסיון נהוג סגנון אחר. 22 זנים מותרים לשימוש- דרום צרפתים, ספרדים, מקומיים ומוכלאים. שאטונף דו פאפ הוא האפלסיון הידוע ביותר בדרום עמק הרון. משמעותו בתרגום חופשי "הטירה החדשה של האפיפיור", ואכן האפיפיור יוחנן ה-22 נהג לשתות את היינות מכרמי עירו אביניון, והפכו להיות נודעים בשמם. משפחת פרין הינה אחת ממשפחות היין הידועות בעולם ואחד היקבים הטובים בחלקו הדרומי של עמק הרון בצרפת- עם שאטו בוקסטל ומיראבל, בין היתר. המסורת של ההיסטוריה של שאטו דה בוקסטל מתחילה כבר במאה ה- 16. בתחילת המאה ה- 20 עבר היקב לידי משפחת פרין אשר קידמה רבות את הכרמים והיינות של בוקסטל בפרט ושל שאטונף דו פאפ בכלל. שאטו דה בוקסטל המשיך והתפתח והפך לאחד היקבים החשובים והנחשקים בצרפת ובעולם. בכרמים של בוקסטל נטועים כל 13 זני הענבים המותרים באפלסיון והם מטופלים בשיטה הביו-דינאמית. הבלנד מורכב מ-13 הזנים המאושרים לשימוש באזור שאטונף דו פאפ. ליין גוון רובי עמוק וארומות עוצמתיות של פירות בשלים, ריבת אוכמניות, תבלינים וליקריץ. יין בעל גוף מלא, המציג איזון נהדר בין הטאנינים והפרי.