גיאורגיה, כמו מדינות נוספות בסביבתה, נחשבת ערש תרבות היין העולמית. עובדה ארכיאולוגית היא שנמצאו במדינה גלעיני ענבים בני כ 8000 שנים, ומכאן במחקר מצאו כי גלעינים אלו הם העדות העתיקה בעולם לגפנים מתורבתות. בנוסף נמצאו במדינה אמפורות עתיקות הנחשבות לכלי הראשון לייצור יין. היא המדינה עם הכי הרבה זני ענבים ביחס לשטחה, ויש בה יותר מ-450 זנים מקומיים. היין הגיאורגי, בין אם לבן או אדום, הוא יין שחי בסינרגיה מושלמת עם המטבח הגיאורגי, עתיר העשבים, הגבינות והתבלינים. בשנת 2002 זכתה גיאורגיה לחוקים בסיסיים בייצור היין ע"פ סטנדרטים אירופאיים המתחלקים לשתי רמות- שולחני ואזורי (PDO). ניתן לחלק את סגנונות העשייה במדינה ע"פ חלוקה אזורית- ממזרח וממערב. מרתף היין של טלאבי הוקם בשנת 1915 וחזר לפעול בשנת 1997 לאחר שיקום הכרמים באזור קונדלי- המוזכר ב"תולדות הממלכה הגאורגית" משנת 1742 ומאז בעל מוניטין של אזור היין המוביל של קאחטי. כרמי היקב מתחילים באזור קונדלי וממשיכים לאורך הגדה- 9 מהם מאושרים בתקן האורגני האירופי. 100% ענבי ספראבי בגידול אורגני בקינצמראולי. ללא יישון בעץ או בחרס ארומה של אוכמניות, תותי יער ודובדבנים עם תווי סיגליות ונגיעות עשב. הטעם תואם את הארומה, עם מבנה טאניני מוצק ויציב. סיומת מאוזנת, עשירה ושופעת בפרי