יקב רקנאטי קם בתחילת שנות ה2000, במטרה ליצור יינות מקומיים ואותנטיים. כיום היינן קובי ארביב עומד בראשו, המאמין בהתאמת זנים ים תיכוניים לאקלים הישראלי, תוך גילוי וחקירת זנים מקומיים עתיקים.
100% מראווי, זן ענבים מקומי קדום בעל עדויות במשנה ובתלמוד. בעת הכיבוש הממלוכי ובהמשך העותמאני אסרו על גידול ושתיית יין. בעוד שזנים רבים נכחדו, זה שרד. הענב גדל בבית לחם, ללא השקייה ובשיטת הדלייה מסורתית המכונה "סוכה חברונית". תסס והתיישן על שמריו בחביות עץ אלון, כך משתקף אופיו המיוחד ורענן. בפה פירות הדר ומליחות קלה.