השבוע אנחנו חוגגים את יום חגו הבינלאומי של אחד מזני הענבים הנטועים והאהובים עלינו ועל... כמעט כל העולם... הלא הוא המרלו! אז מקורו בבורדו כמובן. הוא מתאפיין בטעמים רכים ועשירים עם נגיעות פרי עסיסיות, כשמידת הבשלות של היינות שמייצרים ממנו, תלויה בטרואר של אזור היין המגדל אותו. כדי לחגוג, בחרנו 4 אזורים כאלה, מ-4 יקבים שונים:
Just Me Merlot - Di Lenardo מאיטליה, מחבל פריולי ונציה ג'וליה, יקב די לינרדו, עם מרקם מעודן במיוחד וניחוחות וטעמי פירות שחורים בשלים במידה.
Chateau Faizeau Montagne Saint Emilion המרלו הקלאסי, מהגדה הימנית של בורדו, לא הרחק מסיינט אמיליון, ספציפית אזור מונטאן סיינט אמיליון. היין עגול, כבד במידה, ומשלב ניחוחות פירות יער ומינרלים, עם חומציות מאוזנת מאוד. יין נפלא!
Tura Merlot מרלו משלנו! יקב טורא ממוקם בישוב רחלים שבשומרון וכרמיו נטועים ביישוב ברכה בגובה 850 מ' מעל פני הים, מה שמספק תנאים אופטימליים לגידול המרלו.
Merlot Robert Mondavi Rum Barrel Aged מרלו מארה"ב, קליפורניה - עם ייחודיות של יישון בחביות רום לתוספת של טעמי עץ וקרמל מיקב רוברט מונדאבי.