הרוזה, כבש את לבבות הישראלים בשנים האחרונות, זאת בזכות טעמו העדין, קלילותו הנעימה וצבעו המושך. מחפשים יין רוזה מבעבע מתוק שיהיה מושלם לארוחה או לסתם אירוח? הגעתם לכתבה הנכונה!
מה ההבדל בין יין רוזה ליין אדום או לבן?
אם פעם רוזה היה נחשב ליין האחרון באיכותו, אז בשנים האחרונות, יין הרוזה מקבל מקום של כבוד, לצד היין הלבן ויין אדום מתוק מומלץ. הרוזה יכול להיות במגוון טעמים, יין רוזה חמצמץ, יין רוזה מתוק, יין רוזה מינראלי ועוד שלל סוגים וטעמים.
ההבדל העיקרי בין סוגי היין השונים, הוא שיטת הייצור שלהם. יין הרוזה מיוצר מענבים אדומים, אותם מעכו כדי להוציא את מיצי הענבים ובאלו משרים את קליפות הענב השרייה קצרה מאוד, כך שהטעמים נותרים עדינים וכך גם הצבע נותר בהיר וורדרד.
למה יין רוזה מתוק?
יין רוזה מתוק הוא מועדף על הישראלים, ככל הנראה בשל מתיקותו הנעימה. אבל חשוב לבחור יין מתוק, לצד תכונות אחרות כמו חמיצות, קלילות ומינראליות זאת משום שלעיתים יינות מתוקים מדי, עלולים להיות "כבדים" יותר ולכן, מתקתק עם חמיצות מעודנת זה האיזון המושלם.
3 המלצות על יין רוזה מתוק קליל ומאוזן
אז אחרי שהסברנו ודייקנו, קבלו 3 המלצות ליינות קלילים, מאוזנים, מתקתקים ופשוט טעימים:
Kedros Rose Lyrarakis - יין יווני המיוצר באזור ההררי של כריתים, 100% ליטיאקו מגפנים בוגרים, חומצי, רענן עם נגיעות מתקתקות.
Pfefferer Pink IGT Vigneti delle Dolomiti - יין איטלקי מאזור דולומיט, ארומות של פירות אדומים, תותים בשלים עטופים בניחוחות של אפרסק לבן. היין עם חומציות מרעננת ואיזון נפלא.
Gourmet Per&Fils Camembert - יין צרפתי, חצי יבש, עם ארומה עשירה של פירות יער ואוכמניות, סיומת ארוכה עם נגיעות קינמון.