אנחנו ממשיכים בקו המבעבעים שלנו לקיץ, והבשישי הקרוב , ביקור של בועות ב'אם' כל אזורי היין של צרפת - בורדו.
עם 3 גרסאות לפאר היצירה הבעבעת של בורדו - קרמאן דה בורדו, מכמה כיוונים:
מותג Louis Vallon מייצר שתי גרסאות של התשובה של בורדו לשמפנייה - קרמאן דה בורדו, יין מבעבע המיוצר בדיוק באותה השיטה משמפנייה, אבל עם זנים שונים.
והשבוע, גרסת ברוט - מבוססת קברנה פרנק וסמיון - שמסתדרים רק כשהם 'מבעבעים', וגרסת רוזה, מבוססת קברנה פרנק ומרלו, שמשלימים האחד את השני ביין בעל ניחוחות וטעמי פירות אדומים, נעימים.
היינות נפלאים לאפרטיף, או אפילו סתם לחגוג אירוע משמח בשעת בוקר מאוחרת, בלי חובת נשנושים.
בנוסף, מבעבע בגירסת פרימיום - Legende de Louis Vallon, יין מבעבע מבלנד של סמיון וקברנה פרנק, בבציר ידני ושכבה על שמרים במשך 36 חודשים.אם זה לא אתגר לשמפנייה איכותית, אנחנו לא יודעים אתגר מהו.