אם יש משהו שיש עליו הייפ, לפחות אצלינו ב'דלי וינו', זה על זינפנדל, או בשמו האיטלקי פרימיטיבו.
זינפנדל, כשהוא אדום, הוא נועז ובעל ניחוחות וטעמי ריבה, תווי תבלינים מעושנים ואקזוטיים שלו.
מה שאומרים עליו, ולא על הרבה יינות אחרים, הוא שהוא משתלב היטב עם תבלינים מרוקאיים וטורקיים שמפארים את הקינמון.
לחלופין, הוא נפלא עם פיצה או קלצונה, בתנאי שיש עליה/בתוכו בצל קלוי, עגבניות, אנשובי וזיתים.
ביום שישי נציע לכם 4 זינפנדלים, שלכל אחד טוויסט משלו;
רוזה זינפנדל - עגול ומלא, ושתי גרסאות של פרימיטיבו איטלקי מפוליה - העקב של המגף האיטלקי על חוף הים התיכון - האחד מיושן 6 חודשים בעץ והשני 12 חודשים.
מעניין לטעום פרימיטיבו עוצמתי לכשעצמו, מחוזק ע"י תקופה משמעותית של יישון בעץ.
הגרסה המפתיעה והלא פחות פופולרית היא של זינפנדל קליפורני, מאיזור לודי, מעט פחו עוצמתי, יותר חומצי ואגב, מעולה כשהוא מצונן!