פרוסקו גאטנו יין מבעבע מכיל רמות משמעותיות של פחמן דו חמצני שהופך אותו לתוסס ומיוצר ברחבי העולם. ישנן מספר שיטות ליצירת יינות מבעבעים- המוכרת ביותר היא המתודה המסורתית משמפיין, אך היא אינה הבלעדית. יין נתזים הוא יין בתוספת פחמן דו חמצני- שיטה זולה ופשוטה למדי. שיטת שרמנט הומצאה בבורדו להורדת עלויות הייצור, בה מוסיפים סוכר ושמרים ליין המוכן לתסיסה מהירה נוספת ואטומה- כך מייצרים את הפרוסקו האיטלקי מצפון. קרוי על שם הכפר פרוסקו, ומתפרש על תשע נפות בונטו ופריולי-ונציה ג'וליה. מיוצר מענבי גלרה, ועד 15% זנים נוספים המותרים לשימוש.
סרנה הינה חברה משפחתית לייצור יין שהוקמה בשנת 1881 על ידי פייטרו סרנה בעיירה קורנודה של מחוז טרביזו ומשנת 2003 ממוקמת באזור קונליאנו, לב ליבו של אזור פרוסקו. כיום מנהלים את החברה הדור הרביעי והחמישי – ג'ורג'יו סרנה ובנו לוקה.
פרוסקו מבוסס גלרה. ארומה עדינה של תפוחי גולדן עם תווי עץ השיטה וגליציניה. בחך תפוח ואגס המלווים בגווני לימון, חמיצות נעימה ובועות קטנות.
איזון מרשים בין מתיקות עדינה וחומציות רעננה. הבועות העדינות שלו מעצימות את הניחוחות הפרחוניים והפירותיים, שמובילים לסיומת נקייה ואלגנטית. מושלם כאפריטיף או כליווי למנות קלות כמו סלטים טריים, פירות ים או גבינות רכות, בזכות אופיו המרענן והנגיש.